1) Fruithoning:
In het voorjaar worden bijen geprikkeld door de nectar van de fruitbloesems,de smaak van de honing hangt af van de fruitsoort. Zacht en fruitig van smaak.
2) Acaciahoning:
Deze honing is zeer streekgebonden. De witte acaciabloemen geven veel honing op een zanderige grond.
Typisch aan acaciahoning is dat ze vrij lang vloeibaar blijft.
3) Koolzaadhoning:
De gele koolzaadbloem is zeer geliefd bij de bijen. Honing is zeer zacht van smaak. Erg gesmaakt door kinderen.
4) Lindehoning:
Zoals de naam het zegt, nectar van de lindebloempjes. Een zachte honing met licht “muntige” nasmaak.
5) Frambozenhoning:
Zonder”droogtrekking” van het bloempje geen frambozen,dus kwekers én bijen tevreden. Zachte honing niet proevend naar frambozen, doch wel fruitachtig van smaak.
6 & 7) Zomerhoning:
klaver- en of zomer-(allerelei zomerbloeiers)honing. Smaak varierend van zacht(klaver) naar iets pitiger naarmate er meer kastanjebloesemnectar aanwezig is.
8) Balsemienenhoning:
Honing van de “springbalsemien”, groeiend langs grotere waterlopen. Vloeibare honing handig voor gebruik in koude sausen of bbq’s
Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten :